Hronika

Srđan Letić upućen u zatvor

Srđan Letić upućen u zatvor
Srđan Letić upućen u zatvor

DOBOJ - Srđan Letić (28) iz Lončara danas je odlukom Osnovnog suda Modriča upućen na izdržavanje ranije izrečene zatvorske kazne od dvije i po godine zbog obljube maloljetnice.

Stoga je i Okružno tužilaštvo Doboj povuklo zahtjev ovom sudu za određivanje mjere pritvora Letiću, koji je uhapšen prije dva dana zbog sumnje da je iz niskih pobuda ovu sada 16-ogodišnju djevojčicu tri mjeseca držao prvo u stanu u Brčkom, a zatim u Tuzli.

Letić je trebalo da izdržava kaznu od februara, ali mu je zbog bolesti sud odgodio izvršenje kazne.

Uhapšen je 20. juna zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje maloljetnice.

Policija je tada saopštila da postoji osnov sumnje da je od 13. marta do 16. juna 2012. iz niskih pobuda protivpravno zadržao istu maloljetnicu, a kako bi, navodno, izdejstvovao promjenu njenog iskaza i obnavljanje postupka pred pravosudnim institucijama.

On je uhapšen još u decembru 2010. godine, a Okružni sud u Doboju u martu prošle godine potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva protiv njega zbog polnog nasilja nad tada 13-ogodišnjom maloljetnicom.

U optužnici je navedeno da je on od polovine septembra do polovine oktobra 2010. godine izvršio obljubu i polnu radnju nad istom trinaestogodišnjom djevojčicom, u svom stanu u Lončarima.

Okružni sud Doboj 2. avgusta prošle godine Letića je osudio na dvije i po godine zatvora, a tu presudu potvrdio je i Vrhovni sud 14. februara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije