Hronika

Šta je utvrdila obdukcija tijela Banjalučanina Dragana Miletića?

Šta je utvrdila obdukcija tijela Banjalučanina Dragana Miletića?
Foto: Dražan Pozderović | Šta je utvrdila istraga o smrti banjalučanina Dragana Miletić?

BANJALUKA - Smrt Dragana Miletića iz Banjaluke je nasilna i nastupila je usljed krvarenja ispod tvrde moždane opne, a koje povrede nastaju udarcem ili udarcima tupotvrdog povrednog sredstva (šaka i slično), saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Banjaluka.

Kako navode u saopštenju, od strane Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske tužilaštvu,  je dostavljen  obdukcioni nalaz i mišljenje u vezi smrti Miletića.

"Prema dostavljenom obdukcionom zapisniku smrt Dragana Miletića je nasilna i nastupila je usljed krvarenja ispod tvrde moždane opne a koje povrede nastaju udarcem/udarcima tupotvrdog povrednog sredstva (šaka i slično). Tužilaštvo je formiralo predmet i u okviru istog biće sprovedena istraga i utvrđene sve činjenice i okolnosti pod kojima su nastale povrede", navodi se u saopštenju.

Miletić je, podsjetimo, bio osumnjičen za pokušaj ubistva u Banjaluci, a umro je prije mjesec dana u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Njemu je nakon hapšenja pozlilo pa je završio u UKC-u RS iz kojeg je tada saopšteno da je u teškom stanju, a preminuo je 20. aprila.

Miletić je uhapšen 2. aprila nakon što je pokušao ubiti sugrađanina u jednom ugostiteljkom lokalu u Zelengorskoj ulici u banjalučkom naselju Paprikovac.

On je, kako je tada nezvanično "Nezavisnim" potvrđeno, prvo flašom u glavu udario Sašu Ć. iz Kozarske Dubice, a potom nožem u grudi ubo Dragana S. iz Banjaluke.

"Bilo je krvi i stakla na sve strane", rekli su tada izvori bliski istrazi i dodali da je Miletić od ranije poznat po sličnim i teškim krivičnim djelima, te da je u više navrata hapšen.

Iz Policijske uprave Banjaluka kazali su tada da je D.M. iz Banjaluke, uhapšen zbog sumnje da je udario S.Ć. iz Kozarske Dubice, zatim nožem u grudi ubo D.S. iz Banjaluke u ugostiteljskom objektu u ovom gradu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije