Hronika

Osumnjičeni da su stavljali u opticaj "filmski novac"

Osumnjičeni da su stavljali u opticaj "filmski novac"
Foto: Ustupljena fotografija | Stavljali u opticaj „filmski novac“ Osumnjičeni da stavljali u opticaj "filmski novac"

PRIJEDOR - Policajci Policijske uprave (PU) Prijedor na osnovu informacija da se na području ove uprave u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela krivotvorenje novca i pronalaska izvršioca.

"Pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovane su tri osobe koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj", navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Kako se dodaje, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Novog Grada putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 KM koje su namijenjene za filmsku upotrebu, koje je potom dao osumnjičenim Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

"Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenih osoba biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela krivotvorenje novca", navodi se u saopšenju.

Iz PU Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije