Hronika

Suđenje za ubistvo državljanina BiH: Nakon što ga izbo, Crnogorac otišao na kafu

Suđenje za ubistvo državljanina BiH: Nakon što ga izbo, Crnogorac otišao na kafu
Foto: Screenshot/meinbezirk.at | Suđenje za ubistvo državljanina BiH: Nakon što ga izbo, Crnogorac otišao na kafu

VELS – Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se tereti za brutalno ubistvo državljanina Bosne i Hercegovine (40), marta prošle godine.

Naime, sve se desilo tog martovskog jutra kada su Crnogorac, te još dva njegova radnika iz BiH (40, 19) krenuli zajedno na posao. Crnogorac je bio uvjeren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu sa njegovom ženom., Kada su došli pred firmu, žrtva i osumnjičeni su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak parkirao auto. U tom momentu, Crnogorac je izvadio nož i pet puta izbo državljanina BiH, a zatim sjeo u auto i 19-godišnjaku rekao da ga vozi na kafu. U međuvremenu je nazvao svoju suprugu kojoj je rekao da joj je ubio ljubavnika, a kada ga odrobija, ona je sljedeća. Štaviše, navodno je i u kafeu uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje žene. Nakon što je popio kafu, krenuo je put Linca da se navodno preda, ali tužilac tvrdi da to možda i nije istina, jer u Lincu živi njegova žena, pa je vjerovatno namjeravao da i njoj naudi. U međuvremenu je uhapšen jer je pokrenuta sveobuhvatna akcija potrage za njim.

Inače, kako je javni tužilac obrazložio, Crnogorac je bio vlasnik firme koji je uglavnom zapošljavao ljude sa Balkana. Bio je ekstremno ljubomoran i sumnjao je u sve svoje radnike. Neposredno prije ubistva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz BiH.

Danas je svjedočio i psihijatar Adelheid Kastner koji je rekao da optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Štaviše, danas se moglo čuti da je u momentu ubistva bio pod uticajem alkohola i kokaina, ali je ipak bio uračunljiv. Tužilac je izjavio da je brutalno ubistvo počinio zbog neosnovane, bolesne ljubomore. S druge strane, bio je to čovjek koji je imao sve u životu: porodicu, kuću, sopstvenu firmu kao i dobre prihode. Ali, sve je krenulo nizbrdo prije par godina kada je počeo da pije i koristi kokain. Počeo da je da maltretira sopstvenu ženu, koja ga je, u međuvremenu, napustila.

I advokat odbrane je potvrdio da je imao život kao iz bajke, sve dok se nije odao porocima.

“On je u svakome vidio ljubavnika svoje žene. Zato mu se i brak raspao”, rekao je advokat odbrane. Navodno, samo noć prije zločina,  optuženi je želio da ode na liječenje, jer je osjećao da je loše. Ali, do toga nije došlo. On je danas na suđenju, priznajući zločin rekao da je zaista bio uvjeren da ga je žena varala sa žrtvom.

Kao svjedok se pojavila i bivša supruga koja je rekla da je on nekada bio izuzetno vrijedan čovjek, ali da je počeo da pije.

“Sve se pogoršalo početkom 2020. godine kada je počeo da zanemaruje kompaniju. U jednom momentu je pristao da ide na terapiju odvikavanja, ali je samo iznenada prestao. Konstantno me optuživao za nevjerstvo, bez ikakvog razloga. Istovremeno, on je redovno posjećivao bordele što se može vidjeti na izvodima iz banke jer je karticom plaćao te usluge”, rekla je supruga optuženog.

U slučaju da bude osuđen, čeka ga i do 20 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije