Hronika

Svjedok u akciji "Klub" uhapšen zbog tajnog snimanja razgovora sa policajcima

Svjedok u akciji "Klub" uhapšen zbog tajnog snimanja razgovora sa policajcima
Foto: N.N. | Svjedok u akciji "Klub" uhapšen zbog tajnog snimanja razovora sa policajcima

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je juče Slobodana Popovića (21), svjedoka u akciji "Klub", zbog neovlaštenog snimanja razgovora sa policijskim službenicima, saznaju "Nezavisne".

Naime, Popović je juče pozvan u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka radi saslušanja u svojstvu svjedoka, nakon čega je utvrđeno da je tokom uzimanja izjave tajno tonski snimao razgovor sa policijskim službenicima, zbog čega je uhapšen.

Inspektori Odjeljenja za organizovani kriminal i droge su primjetili sumnjivo ponašanje kod svjedoka, a kako nezvanično saznajemo, on je počeo sa snimanjem čim je ušao u zgradu Policijske uprave.

Uhapšeni je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu tonski snimao razgovor.

"Njemu je zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna sa sadržajem izjave, oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", rekla nam je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

O svim okolnostima obavješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduru, protiv osumnjičenog, dostavi izvještaj za krivično djelo "Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje".

Popović je od ranije poznat policiji, Naime, protiv njega je 1. novembra prošle godine podnesen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga. Tada je kod njega pronađena marihuana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije