Hronika

TRB nakon hakerskog napada: "Mi prodajemo oružje, a ne cvijeće"

TRB nakon hakerskog napada: "Mi prodajemo oružje, a ne cvijeće"
Foto: Facebook | TRB nakon hakerskog napada: "Mi prodajemo oružje, a ne cvijeće"

BRATUNAC- Nakon što je MUP RS prijavio tužilaštvu Banjalučanina Aljošu Borkovića, osumnjičenog za neovlašten pristup računaru bratunačke firme Tehničkog remonta Bratunac (TRB), Slaven Ristić, većinski vlasnik kompanije, kazao je da je ova kompanija meta raznoraznih spekulacija i udara jer se bavi namjenskom industrijom.

"Mi prodajemo oružje, a ne cvijeće. Da budem iskren, u zadnje vrijeme se to nije desilo, vjerovatno se odnosi na ono što je bilo ranije. Da li nam je to nanijelo štetu? Pa naravno da jeste. Sve ono što se dešava i ugrožava bezbjednost naše kompanije je šteta. Svakodnevno se suočavamo sa nekim rizicima i izazovima, ali uspijevamo nekako da opstanemo i unaprijedimo poslovanje", naglasio je Ristić za "Nezavisne"

Inače Borkovića je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prijavila da je izvršio krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

"Za A.B. postoji osnov sumnje da je tokom 2020. godine korištenjem lažnog naloga elekronske pošte dovelo u zabludu zaposlene jednog pravnog lica iz Bratunca, koje je vjerujući da se radi o vjerodostojnom pošiljaocu, otvorilo I aktiviralo nalog elektronske pošte što je bez njihovog znanja i saglasnosti omogućilo instaliranje programa a potom i pristup kompjuteru oštećenog i vršenje drugih radnji kao što je prebacivanje datoteka/podataka sa i na kompjutere oštećenog pravnog lica", navode iz MUP-a Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije