Hronika

U Kantonu Sarajevo 46 osoba prekršilo policijski čas

U Kantonu Sarajevo 46 osoba prekršilo policijski čas
Foto: Anadolija | U Kantonu Sarajevo 46 osoba prekršilo policijski čas

SARAJEVO - Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom protekla 24 sata izdali 46 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati.

Takođe, izdato je i 35 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru, saopšteno je iz MUP-a KS.

Osim toga, 24 osobe nisu poštovale mjeru izolacije koju su izrekli nadležni inspekcijski organi.

"U proteklih 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kontrolu poštivanja mjera izolacije izrečenih od strane nadležnih inspekcijskih organa u 550 slučajeva, te tom prilikom 24 lica nisu zatečena na datoj adresi o čemu su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima", kazali su u MUP KS.

Kako su dalje naveli, jedna osoba, čiji su inicijali H. K. sinoć je u 20.20, u saradnji sa ekipom JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, smještena u objekat za prinudnu izolaciju na Bjelave.

"H.K. je smješten na Bjelave obzirom da u ranijem periodu, u više navrata nije zatečen na adresi, odnosno, nije poštovao izrečenu mjeru izolacije", rekli su u MUP-u KS.

Pored toga što je u prinudnoj izolaciji, o svemu će biti upoznata nadležna inspekcija, kako bi preduzela zakonom propisane mjere na sankcionisanju navedenog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije