Hronika

U kafiću u Aleksandrovcu zatečeno 75 ljudi

U kafiću u Aleksandrovcu zatečeno 75 ljudi
Foto: Ilustracija | U kafiću u Aleksandrovcu zatečeno 75 ljudi

BANJALUKA - Proteklog vikenda je izvršeno više kontrola u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, prilikom kojih je evidentirano jedno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Laktaši izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u Aleksandrovcu, gdje su zatekli ukupno 75 gostiju, što nije u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", saopšteno je iz MUP-a RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije