Hronika

Pretresi u Grudama: U skladištu firme pronađene avio-bombe

Pretresi u Grudama: U skladištu firme pronađene avio-bombe
Foto: N.N. | U skladištu firme pronađene avio-bombe
Maja Brkić

GRUDE - U skladištima jednog poduzeća u Grudama, pronađena je veća količina avio-bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako se u saopštenju navodi, postupajući po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije – FUP, vrše pretrese jednog preduzeća na području opštine Grude.  

"Prema dostupnim informacijama, u skladišnim prostorima navedenog preduzeća, nalazi se veća količna avio-bombi, čija proizvodnja, nabavka, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena", pojasnili su u saopštenju.  

Kako se dodaje, na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policijski djelatnici za kontra-diverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.   Postupajući tužilac koordiniš rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, u okviru predmeta neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH. 

"Tokom dalje istrage, biće utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom", naveli su u saopštenju i dodali da se rad na predmetu intenzivno se nastavlja.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije