Hronika

Ubistvo u Velikoj Kladuši: Izet Grahović se zarekao da će osvetiti brata

Ubistvo u Velikoj Kladuši: Izet Grahović se zarekao da će osvetiti brata
Foto: Ustupljena fotografija | Ubistvo u Velikoj Kladuši: Izet Grahović se zarekao da će osvetiti brata

VELIKA KLADUŠA - Nakon što je saslušan od strane pripadnika policije USK, Izet Grahović (26) iz Velike Kladuše, koji je osumnjičen da je u proteklu nedjelju hicima iz pištolja ubio Asmira Halilagića (37), poznatijeg po nadimku Acko Pemin, predat je danas na dalje postupanje Tužilaštvu USK.

Pretpostavlja se kako je motiv ovoga ubistva krvna osveta, jer je ubijeni Halilagić prije nešto više od dvije godine, u jednom restoranu u Ulici Ibrahima Mržljaka u Velikoj Kladuši, likvidirao tada 28-godišnjeg Hasana Grahovića, inače Izetovog rođenog brata.

Nakon kraće svađe, Halilagić je tada potegao pištolj i ubio Grahovića na licu mjesta, a zbog ovoga ubistva osuđen je na sedam godina zatvora. Halilagić je od ranije lice poznato policiji po vršenju različitih krivičnih djela, a u trenutku ubistva, navodno zbog dobrog vladanja, pušten je iz Kazneno popravnog doma Zenica, gdje je služio kaznu, na slobodan vikend.

O tome da se Izet Grahović nije mogao pomiriti sa ubistvom brata i da je dugo planirao osvetu, svjedoče i njegovi statusu na fejsbuku koje je u više navrata objavljivao.

Nedugo nakon ubistva brata, objavio je post u kojem se zarekao na osvetu. "Bruda moj, kažu mi da te više nema, da više nećeš doći, da si otišao na bolji svijet gdje te ja ne mogu čuti ni vidjeti. Ali ja im ne vjerujem. Ja te vidim svaki dan, svuda si sa mnom. Ne znam da li ću izdržati svaki dan. Bol je sve veća, volio bih te samo zagrliti da ti kažem da te volim. Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje", napisao je između ostalog u postu, te se zarekao na, kako je naglasio, osvetu dušmanima.

Za braću Grahović građani Velike Kladuše imaju samo lijepe riječi i kažu kako su bili veoma povezani, a gubitak voljenog brata Izetu je posebno pao i nije se mogao pomiriti s tim. Ubistvo Halilagića počinio je u proteklu nedjelju, oko 21.30 sati ispred ugostiteljskog lokala „Caffe  No 9“, u ulici Mahmuta Zulića Adže, koja se nalazi u strogom centru Velike Kladuše.

Dok se Halilagić nalazio u putničkom motornom vozilu marke „golf“ domaćih registarskih oznaka, Grahović je pored njega naišao svojim automobilom i ispalio u njega osam metaka iz pištolja, pa se pretpostavlja kako ga je pratio.

Od zadobijenih rana stradali je preminuo na licu mjesta, a smrt je konstatirao mrtvozornik Doma zdravlja Velika Kladuša.

Osumnjičeni je mirno sačekao dolazak patrole policije i predao vatreno oružje kojim je učinjeno ubistvo.

Zanimljivo je kako je u ogromnom broju statusa na društvenim mrežama, Grahović dobio podršku za svoj postupak, a mnogi su kritikovali rad pravosuđa i preblage kazne za počinioce teških krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije