Hronika

Uhapšen u Banjaluci jer je pijan prekršio policijski čas

Uhapšen u Banjaluci jer je pijan prekršio policijski čas
Foto: Velibor Tripić | Uhapšen u Banjaluci jer je pijan prekršio policijski čas

BANJALUKA – B.S. uhapšen je noćas u Banjaluci zato što je u alkoholisanom stanju prekršio ograničenje kretanja odnosno policijski čas, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, noćas oko 01,30 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenicu su uočili B.S. kako krši policijski čas. Kod uhapšenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,89g/kg.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka slobode su lišili lice inicijala B.S. zbog počinjenih prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i pješak koji se kreće po kolovozu pod uticajem alkohola iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22 do 5 časova, sankcionisano je devet lica.

Sedamnesat osoba je zatečeno bez zaštitne maske na javnim površinama, kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije