SP Qatar 2022.

Hronika

Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS
Foto: N.N. | Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

BANJALUKA - M.B. iz Cetinja, koga potražuje Interpol, i policijski službenik M.M. iz Banjaluke uhapšeni su juče u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Nakon hapšenja navedenih, sinoć su na području Banjaluke uhapšena još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske, P.V. i G.R.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je uhapšen Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana. Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo teško ubistvo. Kako dalje saznajemo, kuća u kojoj se krio Božović je u vlasništvu muškarca koji je dobro poznat policiji.

Sa njim je uhapšen, kako se nezvanično saznaje, i Mladen Milovanović. On je uhapšen zbog osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično djelo pomoć uiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su dvojica, od tri uhapšena policijska službenika, inspektori u Odjeljenju za opšti kriminalitet UKP.

"Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela", navode iz MUP-a RS.

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske – lice P.V. i G.R..

"Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana", kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Miloš Božović je jedan od optuženih za podstrekavanje na ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine. Božoviću i Andriji Markoviću u odsustvu se sudi zbog optužbi da su podstrekli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije