Hronika

Uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i promet droge

Uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i promet droge
Foto: Ilustracija | Uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i promet droge

FOČA – A.D. iz Goražda i B.J. iz Foče uhapšeni su juče zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Foča su, prilikom provođenja planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području opštine Foča, u ulici Igmanski marš, zaustavili putnički automobil marke pasat 5, kojim je upravljao A.D. iz Goražda.

"Kod A.D. su tom prilikom pronašli jedno pakovanje u kojima se nalazila biljna zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu  bruto mase 26 grama i providnu celofanska folija u kojoj je umotana praškasta materija bijele boje , morfoloških karakteristika opojne droge spid, bruto mase oko 5,12 grama", saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Preduzimajući dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja događaja, policijski službenici su utvrdili da se u vezu sa pronađenom biljnom materijom može dovesti B.J. iz Foče.

"Istog dana na osnovu usmene naredbe za pretres, a pod nadzorom okružnog javnog tužilaštva Trebinje, izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi lice B.J. iz Foče kod koga  je tom prilikom  pronađeno i privremeno oduzeto 10 providnih kesica sadržaja biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i smotuljak providne folije sa istim sadržajem, sve ukupno bruto mase oko 27,23 grama", naveli su u saopštenju.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a  protiv navedenih lica će nakon kompletiranja predmeta biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije