Hronika

Ukrao novac sakupljen za liječenje

Ukrao novac sakupljen za liječenje
Foto: N.N. | Ukrao novac sakupljen za liječenje

GRADIŠKA, PALE - Borislav Mauna (21) iz Gradiške uhapšen je nakon što je ukrao kutiju za sakupljanje humanitarne pomoći za liječenje sugrađanina Miće Šuljaka, kojem je potrebna transplantacija bubrega, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako saznajemo, u kutiji se prema izjavi Maune nalazilo oko 68 KM, a on je taj novac potrošio.

"Od jula do danas na ovom području Mauna je ukrao jedan bicikl i patike", kaže izvor blizak policiji.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, kazali su da je 8. avgusta oko 11.20 prijavljeno da je sa šanka iz unutrašnjeg dijela bazena u Gradišci nepoznata osoba ukrala kutiju za sakupljanje humanitarne pomoći za liječenje sugrađanina, u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca.

"Operativnim radom policijskih službenika identifikovan je i uhapšen B.M., koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo krađa tako što je došao do kapije bazena, preskočio metalnu ogradu i ušao u unutrašnji prostor bazena, te sa šanka ukrao kutiju namijenjenu za prikupljanje dobrovoljnih priloga sa neutvrđenom količinom novca", kazali su iz Policijske uprave Gradiška.

O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Milan Radovanović (20) iz Pala uhapšen je nakon što je iz salona za igre na sreću ukrao metalnu kasu sa novcem, a ova krađa je izvršena u ponedjeljak.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres vozila alfa romeo koje koristi M.R. i tom prilikom pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela i 1.561 KM", rečeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Dodaju da su pregledom terena policijski službenici uz obalu rijeke Miljacke pronašli metalnu kasu i kovani novac u iznosu od 100 KM.

Lažni volonter prikuplja novac

Mlađi muškarac, koji se predstavlja kao volonter Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", dolazio je juče na vrata Banjalučana da traži novac u ime njihovog udruženja, potvrdio je za "Nezavisne" Miroslav Subašić, predsjednik ovog banjalučkog udruženja.

"Dobili smo pozive od građana da jedan mladi čovjek u Jevrejskoj ulici ide od vrata do vrata i traži novac na ime 'Mozaika prijateljstva', što je prevara, jer se naše udruženje na takav način ne bavi prikupljanjem novca", kazao je Subašić.

Dodao je da su obavijestili policiju o tom, kako kaže, neprijatnom i osuđujućem slučaju.

Iz Policijske uprave Banjaluka kažu da su zaprimili prijavu da se nepoznata osoba predstavlja kao član Udruženja "Mozaik prijateljstva" te da od građana Banjaluke traži novac u ime ovog udruženja.

"Naši službenici su izašli na teren", kazali su iz PU Banjaluka i dodali da još nisu našli ovu osobu te da je intenzivno traže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije