Hronika

"Upao" djevojci na profil: Objavio tri eksplicitne fotografije, ostalima je ucjenjivao

"Upao" djevojci na profil: Objavio tri eksplicitne fotografije, ostalima je ucjenjivao
Foto: Pixabay/JESHOOTS-com | "Upao" djevojci na profil: Objavio tri eksplicinte fotografije, ostalima je ucjenjivao

BIJELJINA - Adis Z. iz Sarajeva osumnjičen je da je prije četiri godine ucjenjivao djevojku iz Bijeljine eksplicitnim fotografijama, tako što joj je poslao poruku koja je sadržavala link za preuzimanje njenih profila na društvenim mrežama, i tako neovlašteno došao do njenih fotografija kojim je potom ucjenjivao ženu.

Prema nezvaničnim informacijama kada je od osumnjičenog dobila link na Mesendžeru djevojka je, ne znajući da će joj neko tako "preuzeti" profile, unijela određene podatke koje je je osumnjičeni iskoristio i pristupio njenim porukama.

Tako je u prepiskama došao do sadržaja koje ona nije bila javno objavila te objavio tri eksplicitne fotografije i ucjenjivao djevojku da će ih objaviti još ukoliko ne plati.

On je prijavljen tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, u sticaju sa krivičnim djelom ucjena u pokušaju.

"Osumnjičeni je djelo počinio, na štetu lica iz Bijeljine tokom 2018. godine, tako što je putem Messengera, poslao poruku koja je sadržavala link za preuzimanje njenih profila. Nadalje, isti je javno objavio njene tri eksplicitne fotografije, pod pretnjom da će nastaviti i dalje da objavljuje ukoliko mu oštećena ne uplati određeni iznos novca, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi", navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Bijeljina, ovom prilikom apeluje na građane da ne otvaraju sumnjivu poštu (link, video) koje dobijaju od svojih prijatelja ili nepoznatih lica, da ne ustupaju svoje korisničke podatke (lozinke, sigurnosna pitanja, kodove), jer time omogućavaju nepoznatim licima preuzimanje i pristup njihovim profilima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije