Hronika

Pratite nas na Google news

Zaplijenili drogu 10 puta jaču od kokaina

Zaplijenili drogu 10 puta jaču od kokaina
Foto: N.N. | Zaplijenili drogu 10 puta jaču od kokaina
Dragan Sladojević

​BIJELJINA - Policija je u Bijeljini zaplijenila sedam grama nove droge ajs, za koju postoje tvrdnje da je čak 10 puta jača i pogubnija od kokaina.

Kako je potvrđeno "Nezavinim", rezultat je to akcije "Merlin", u kojoj su uhapšene tri osobe, dok se za još šest traga. Po našim saznanjima, u bjekstvu su i glavni organizatori.

"U okviru akcije izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Bijeljine i, osim droge ajs, pronađeno je i oduzeto i 660 grama marihuane, 129 grama spida te 24 komada ekstazija", rečeno je iz MUP-a Srpske.

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske i Policijske uprave Bijeljina, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Droga ajs, odnosno kristalizovani metamfetamin je, podsjetimo, ranije pronađena na narko-tržištu Hrvatske. Dio hrvatskih ovisnika, prema vlastitom priznanju, uz pomoć na internetu dostupnih recepata upustio se u proizvodnju te droge.

Kako je ranije objavljeno, konzument ove droge može ostati budan i hiperaktivan i po nekoliko dana.

Prve posljedice koje se javljaju su nagli gubitak težine i nesanica. Nakon njih dolazi do teške depresije, potpunog otuđenja i nemogućnosti komunikacije. Slijede agresija i nasilje te teške paranoje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije