Hronika

Zaprijetio da će ih sve pobiti pa zapucao iz sačmarice

Zaprijetio da će ih sve pobiti pa zapucao iz sačmarice
Foto: N.N. | Zaprijetio da će ih sve pobiti pa zapucao iz sačmarice
Dragan Sladojević

ODŽAK - Zaprijetio je da će ih sve pobiti, uzeo sačmaricu i potom zapucao, navodi se u optužnici koja Amira Mehića tereti da je u Odžaku pucao ka Borislavu Rakiću, načelniku opštine Vukosavlje, njegovom bratu Kristijanu te njihovim prijateljima Srđanu N. i Bojanu K.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, koju je potvrdio Opštinski sud u Orašju, tereti Mehića za izazivanje opšte opasnosti.

Incident se dogodio 30. avgusta prošle godine oko 19.20, u odžačkom mjestu Gornji Svilaj, na obali rijeke Save, u zoni vikendica, gdje je bio veći broj ljudi na odmoru i pecanju.

Sve počinje kada su načelnik Vukosavlja, njegov brat Kristijan i drugovi Srđan N. i Bojan K. htjeli da se provozaju čamcem, tzv. skuterom.

"Kad su se Borislav Rakić na mjestu vozača, a Srđan N. na mjestu suvozača skutera počeli voziti rijekom Savi, optuženi je na njih vikao, radi čega je Borislav Rakić zaustavio skuter. Optuženi je potom na njih nastavio vikati psujući im majku i govoreći im da prestanu s divljanjem i da smetaju ribarima te bacio staklenu bocu u njihovom pravcu u vodu", navodi se u optužnici, a saznaju "Nezavisne".

Na to je Rakić, kako se dodaje, bez ikakve riječi nastavio s vožnjom po rijeci, ali se Mehić, sudeći po optužnici, ni tada nije smirio.

"Dotrčao je do svog čamca, koji je bio vezan uz obalu, i pokušao staviti u pogon motor, a nakon što u tome nije uspio, počeo je prijetiti govoreći: 'Nećete ovdje, pobiću vas sve, nećete ovdje'", ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, optuženi je zatim uzeo lovačku pušku, takozvanu sačmaricu, i iz nje ispalio jedan metak u smjeru središta korita rijeke Save i skutera na kojem su bili Rakić i Srđan N. Oni su od napadača, dodaje se, bili udaljeni 79 metara, a zrna sačme pala su u vodu u njihovoj blizu, zbog čega su skočili u vodu.

"Optuženi se potom okrenuo vičući: 'Ti u plavom šortsu, i ti si neki dan!', i iz iste puške ispalio jedan metak u smjeru Bojana K. i Kristijana R., koji su u to vrijeme bili uz obalu prekrivenu biljnim raslinjem na udaljenosti od 95 m od napadača, a zrna sačme pala su na lišće raslinja", piše u optužnici.

Srećom, niko nije ranjen, a sudeći po ranijim tvrdnjama Borislava Rakića, njih četvoricu spasilo je to što napadaču nije mogao da se upali čamac pa im nije mogao prići bliže.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije