Hronika

Uhapšeni zbog proizvodnje i prometa droge

Uhapšeni zbog proizvodnje i prometa droge
Foto: PU Mrkonjić Grad | Zeničanin i Šipovljanin uhapšeni zbog sumnje na proizvodnju i promet droge

MRKONJIĆ GRAD – D.M. iz Zenice i D.K. iz Šipova uhapšeni su juče na području opštine Jezero zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojne droge.

Mrkonjićka policija je juče oko 20,45 časova, u mjestu Ljoljići, opština Jezero, izvršila kontrolu putničkog automobila opel korsa kojim je upravljao D.M. iz Zenice.

"Pošto je lice  D.M odavalo sumnju na prisustvo opojnih droga u organizmu isto je podvrgnuto testiranju gdje je i potvrđeno prisustvo opojnih droga. Operativnim provjerama za lice utvrđeno je da se isti može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela  Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga zajedno sa licem D.K. iz Šipova", saopšteno je iz Policijkske uprave Mrkonjić Grad.

Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad izvršen je pretres putničkog automobila koje koristi osumnjičeni D.M. i porodične kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi lice D.K.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 13 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 19 grama praškaste bijele materije koja asocira na opojnu drogu spid, sedam tableta ekstazija, 37 sjemenki marihuane, metalna kutija sa ostacima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i mobilni telefon. Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku", naveli su iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo i podnese zahtjev za počinjeni prekršaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije