Obrazovanje

IT vještinama do većih šansi za posao

IT vještinama do većih šansi za posao
Foto: Vladimir Stojaković | IT vještinama do većih šansi za posao

BANJALUKA - Dvodnevna besplatna informatička edukacija za nezaposlene osobe o IT vještinama za traženje posla u okviru projekta "JOB Lab" počela je danas na ITEP Visokoj školi u Banjaluci.

Kroz trajanje edukacije 24 nezaposlene osobe, koje su kontaktirali preko Zavoda za zapošljavanje RS, proći će trening kako da koriste napredni internet kako bi došle do pravih prilika za posao.

Arijana Aladžuz, menadžer za prodaju i marketing "LINK groupa", kazala je da je cilj edukacije pomoći nezaposlenim osobama da kroz IT vještine, koje su danas najperspektivnije za zaposlenje, prošire svoje kvalifikacije i uvećaju šanse na tržištu rada.

"Nakon završetka edukacije svi učesnici će dobiti sertifikat o uspješno završenoj radionici, kao i ECDL poklon kurs 'ITAcademy' kako bi kroz naredna dva mjeseca nastavili svoje usavršavanje", rekla je Aladžuzova.

Dodala je da će najbolji učesnik od osam radionica u različitim gradovima BiH dobiti i stipendiju za školovanje na jednogodišnjem programu "ITAcademy" na kojoj će steći kompletnu prekvalifikaciju za jedno od najtraženijih i najbolje plaćenih zanimanja danas, tablet kompanije "Telemach" i priliku za zaposlenje unutar njihovog tima.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS, Američkom trgovačkom komorom, kompanijom "Telemach" i "Munja inkubatorom", "ITAcademy" organizovala je ovaj besplatni dvodnevni trening "IT vještine za traženje posla" za nezaposlene osobe na evidenciji Zavoda za zapošljavenje u dobi od 30 do 40 godina.

Jan Kulenović, direktor "Munja inkubatora" i voditelj programa "IT  vještine za nalaženja posla", kazao je da nakon završetka radionice polaznici izađu motivisani, usmjereni na personalni razvoj i naoružani različitim alatima kako da u budućnosti unaprijede IT vještine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije