Obrazovanje

Maturantima dodijeljeni sertifikati kursa programiranja

Maturantima dodijeljeni sertifikati kursa programiranja
Foto: Vladimir Stojaković | Maturantima dodijeljeni sertifikati kursa programiranja

BANJALUKA – ITEP Visoka škola i ITAcademy u Banjaluci večeras su organizovali dodjelu certifikata za oko 40 maturanata koji su na tradicionalni način tj. u učionicama pohađali nastavu besplatnog kursa programiranja koje je bilo organizovano za njih.

Maja Vidović, konsultant u ITEP Visokoj školi i ITAcademy, kazala je da su sertifikati dodijeljeni svim polaznicima koji su uspješno završili kurs programiranja.

"Imajući u vidu da je programiranje jedna od oblasti gdje su najbolje šanse za zaposlenje ITEP Visoka škola i ITAcademy u Banjaluci organizovali su za sve maturante koji su imali ambicija i interesovanja ovaj besplatni kurs programiranja. Pored polaznika koji su slušali nastavu u učionicama, svim zainteresovanim smo i pored naših kapaciteta dodijelili online kurs za programiranje tako da su se svi zainteresovani mogli priključiti", rekla je Vidovićeva.

Preko 60 maturanata svih banjalučih srednjih škola imali su priliku da prođu kroz ovaj kurs, te je jedan dio njih tradicionalno pratio nastavu u učionicama dok je drugi dio njih pratio nastavu online. Kurs je trajao mjesec dana, a počeo je krajem maja. Za njega se zainteresovao veliki broj maturanata.

Slobodan Karanović, maturant Elektrotehničke škole, kazao je da su časovi za njega na ovom kursu bili veoma korisni i da je iz njih mnogo naučio o samom programiranju koje će mu mnogo značiti u životu prilikom upisa na fakultet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije