Obrazovanje

Modernizacija kabineta u školama u Sarajevu i Banjaluci

Modernizacija kabineta u školama u Sarajevu i Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Modernizacija kabineta u školama u Sarajevu i Banjaluci

BANJALUKA, SARAJEVO - Škola metalskih zanimanja u Sarajevu i Tehnička škola u Banjaluci dobile su opremu od United Nation Industrial Development Organizationa (UNIDO) kroz implementaciju projektne aktivnosti Ozonske jedinice Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Naime, oprema će biti korištena u edukaciji učenika za instaliranje i servisiranje rashladne, klima-tehnike i toplotnih pumpi.

Ovu radionicu je pohađalo  18 nastavnika, koji su  stekli teoretska i praktična znanja o načinu upotrebe i korištenja rashladnih sredstava.

Ova podrška edukaciji učenika rezultat je aktivnosti Grupacije rashladne, klima-tehnike i toplotnih pumpi Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, osnovane na inicijativu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, koja je problem nedostatka kvalifikovane radne snage prepoznala i u ovom sektoru privrede.

"Grupacija, koja postoji već godinama, predložila je uspostavljanje suvremenih kabineta za edukaciju učenika u srednjim školama, revidiranje nastavnih planova i programa u skladu s najnovijim trendovima tehnologije i pratećom međunarodnom legislativnom", navode iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Kako ističu, u narednom periodu školama će  savjetodavni pomoć pružiti priznati eksperti pri izradi nastavnog programa rada koji bi dodatno omogućio promociju ove stručne djelatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije