Obrazovanje

Prijemni ispiti na Univerzitetu u Banjaluci 1. jula

Prijemni ispiti na Univerzitetu u Banjaluci 1. jula
Foto: Ustupljena fotografija | Prijemni ispiti na Univerzitetu u Banjaluci 1. jula

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Banjaluci (UNIBL) biće objavljen 12. juna 2024. godine, dok su prijemni ispiti zakazani za 1. jul.

Kako navode iz UNIBL, budući brucoši Univerziteta u Banjaluci svoje prijave za polaganje prijemnih mogu predati od 24. do 28. juna, a od ove godine uvode i mogućnost elektronske prijave za polaganje prijemnih ispita.

Kako je predviđeno akademskim kalendarom, svi oni kandidati koji uspješno polože prijemni ispit te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula 2024. godine.

Naime, drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Banjaluci koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

"Konkurs za upis u drugom roku biće objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta. Akademski kalendar predvidio je da se prijemni ispiti u drugom roku polažu 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata od 9. do 13. septembra 2024. godine", navode oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije