Obrazovanje

Raspisan konkurs za studentske stipendije

Raspisan konkurs za studentske stipendije
Foto: N.N. | Raspisan konkurs za studentske stipendije

BANJALUKA - Konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama raspisan je danas i trajaće do 14. novembra.

Grad dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa - prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i za uspjeh na studiju. Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neka od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Deficitarna zanimanja za akademsku 2018/2019. godinu su: diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je predati u Prijemnu kancelariju Gradske uprave. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23.

Ovogodišnjim gradskim budžetom za stipendiranje predviđeno je 1,6 miliona KM, od čega će jedna trećina biti usmjerena za studente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije