Obrazovanje

Stručno osposobljavanje za 34 studenta generacije u RS

Stručno osposobljavanje za 34 studenta generacije u RS
Foto: Ilustracija | Stručno osposobljavanje za 34 studenta generacije u RS

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 83. sjednici u Banjaluci, Informaciju o stručnom osposobljavanju najboljih studenata Republike Srpske, kojom je predviđeno stručno osposobljavanje 34 studenta generacije,

Imajući u vidu opredjeljenje za unapređenjem rada republičke uprave kao i zadržavanje najboljih studenata, Vlada Repubulike Srpske će i ove godine omogućiti stručno osposobljavanje u republičkim organima uprave za studente generacije sa dva javna univerziteta u Republici Srpskoj.

Kako su naveli iz Vlade RS, riječ je o 17 studenata Univerziteta u Banjaluci i 17 studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Projekat zapošljavanja najboljih studenata koji se realizuje od prošle godine, pokazao je odlične rezultate i mnogi od studenata su završili pripravnički staž u organima javne uprave i stekli neophodno radno iskustvo koje im je potrebno za zaposlenje", saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada je zadužila sve republičke organe uprave, javna preduzeća i javne ustanove da u skladu sa svojim djelatnostima i potrebnim stručnim kadrom obezbijede stručno osposobljavanje najboljim studentima javnih univerziteta akademske 2018/2019 godine, koji do dana donošenja ovog zaključka nisu zasnovali radni odnos.

Takođe, zadužuju se republički organi uprave, javna preduzeća i javne ustanove da o realizaciji ovog zaključka izvijeste Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije