Svijet

Bajdenov sin proglašen krivim

Bajdenov sin proglašen krivim
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Bajdenov sin proglašen krivim

Sin Džoa Bajdena proglašen je krivim za ilegalnu kupovinu pištolja nakon što je sakrio svoju upotrebu droge, javlja Sky News.

Hanter Bajden (54) osuđen je za tri optužbe vezane za vatreno oružje u prvom krivičnom gonjenju sina aktuelnog predsjednika SAD.

Tužioci su rekli da je lagao na formularu prilikom kupovine revolvera "kolt kobra" u oktobru 2018. godine, navodeći da nije korisnik droge niti zavisnik, uprkos problemu sa krekom, prenosi "Telegraf".

Hanter Bajden se izjasnio da nije kriv po optužbama za krivična djela koje uključuju laganje o svojoj zavisnosti kada je ispunjavao vladin dokument za provjeru prilikom kupovine revolvera i ilegalno posjedovanje oružja tokom 11 dana.

Presude su donesene nakon što je porota vijećala oko tri sata.

Njegov advokat, Ejb Louel, rekao je porotnicima da njegov klijent nije pokušavao da obmane jer je bio čist kada je kupio pištolj i tada se nije smatrao korisnikom droge.

Hanter Bajden nije svjedočio na suđenju.

Slučaj je uslijedio nakon još jednog istorijskog presedana prošlog mjeseca, kada je Donald Tramp postao prvi bivši predsjednik SAD koji je osuđen za krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije