Svijet

Pratite nas na Google news

Demokrate porenule dvije nove tužbe protiv Trampa

Demokrate porenule dvije nove tužbe protiv Trampa
Foto: Tanjug/AP | Demokrate porenule dvije nove tužbe protiv Trampa
Fena

VAŠINGTON - Demokrate u Predstavničkom domu objavile su u utorak još dvije optužbe u pokretanju postupka opoziva predsjednika Donalda Trampa.

Predsjedavajuća ovog Doma Nensi Pelosi, okružena predsjedavajućim istražnih komisija, stajala je, u kako ga je nazvala, "svečanom činu" u Kapitolu. Glasanje se očekuje u roku od nekoliko dana u Pravosudnoj komisiji i Predstavničkom domu u punom sastavu do Božića.

"On je ugrozio našu demokratiju, on je ugrozio našu nacionalnu bezbjednost. Naši naredni izbori su u riziku, to je razlog zašto moramo djelovati odmah", izjavio je poslanik Džerold Nadler, Demokrata iz Njujorka i predsjedavajući Pravosudne komisije, objavljujući nove optužbe.

Optužbe objavljene danas proističu iz Trampovog pritiska na Ukrajinu da objavi istragu njegovih političkih suparnika nakon što je povukao pomoć toj zemlji, prenosi "Associated Press".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije