Svijet

Đaci u Britaniji brutalno maltretiraju izbeglicu iz Sirije

Đaci u Britaniji brutalno maltretiraju izbeglicu iz Sirije
Foto: N.N. | Đaci u Britaniji brutalno maltretiraju izbeglicu iz Sirije

Na društvenim mrežama se pojavila uznemirujući snimak vršnjačkog zlostavljanja kojem je izložen tinejdžer iz Sirije, koji je sa porodicom kao izbjeglica došao u Veliku Britaniju.

Mladi Sirijac je već neko vrijeme na meti svojih školskih kolega, koji su mu već polomili ruku. Sve se dogodilo u srednjoj školi u Hadersfildu.

Na snimku se vidi kako više dječaka napada 15-godišnjeg tinejdžera iz Sirije i nad njim vrše amatersku verziju "waterboardinga", odnosno mučenja zalivanjem vodom, što su koristili Japanci u Drugom svjetskom ratu kao i američke tajne službe tokom dva predsjedničkih mandata Džordža V. Buša.

Teško je uopšte zamisliti kakve sve traume doživljava sirijski dečak koji je iz ratnog pakla pobjegao u Veliku Britaniju da bi ga tamo brutalno zlostavljale školske kolege.

Iako zlostavljanje 15-godišnjeg izbjeglice traje već neko vrijeme, tek je širenje ovog snimka pokrenulo lokalne vlasti da reaguju.

U međuvremenu je ispitan i 16-godišnjak koji je na snimku napao mladog Sirijca, a lokalne vlasti i škola su osudili nasilje i rekli da to neće tolerisati.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije