Svijet

Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno sutra širom zemlje

Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno sutra širom zemlje
Foto: Tanjug/AP | Filip: 89.000 policajaca biće raspoređeno sutra širom zemlje

PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip rekao je da će 89.000 pripadnika snaga bezbjednosti biti sutra raspoređeno širom zemlje, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka".

Prema njegovim riječima, od 89.000 pripadnika bezbjednosnih snaga, 8.000 biće raspoređeno u Parizu, kao i oklopna vozila, javlja Rojters.

"Suočavamo se sa ljudima koji nisu tu da bi protestovali, već da bi razbijali i želimo da se opskrbimo sredstvima koja će ih spriječiti da se razulare", rekao je Filip gostujući na televiziji TF1.

Prema njegovim riječima, biće upotrebljeno 10-ak oklopnih vozila koja pripadaju žandarmeriji, što će biti prvi put otkako su 2005. neredi izbili u pariskim predgrađima.

Premijer je juče izjavio da je otvoren za nove mjere u korist radnika s najnižim zaradama, a to je poručio u trenutku kada se vlada priprema za suočavanje s još jednom rundom protesta "žutih prsluka".

U obraćanju poslanicima, Filip je naglasio da su snage reda tokom protesta prošle subote "branile Republiku" i da su "oličenje Republike", a da su bile žrtve "nevjerovatno razularenog nasilja čiji je cilj bio napasti, povrediti, pa čak i ubiti", preneli su francuski mediji.

Ujedno je tada najavio da će "izuzetno obimne snage", kao pojačanje za već raspoređenih 65.000 pripadnika bezbjednosnih snaga, biti 8. decembra raspoređeno širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije