Svijet

Herojski doček za oborenog indijskog pilota

Herojski doček za oborenog indijskog pilota
Foto: samaa.tv | Herojski doček za oborenog indijskog pilota

Hiljade Indijaca okupile su se danas nedaleko od graničnog prelaza sa Pakistanom da bi dočekali indijskog pilota čije je oslobađanje najavljeno nakon što mu je avion oboren ove sedmice.

Pakistanski zvaničnici potvrdili su danas da će "kao miroljubivi gest" osloboditi zarobljenog pilota Abhinandana Vartamana nakon što su eskalirali sukobi na granici dvije zemlje u regionu Kašmira.

Pilotovi roditelji su burno pozdravljeni kada su se ukracali u avion da bi otputovali na doček svog sina, prenio je AFP.

Pilot će biti vraćen iz Pakistana u Indiju na graničnom prelazu Vagah, gdje se svakodnevno u sumrak održavaju pompezne ceremonije indijskih i pakistanskih vojnika.

“Pakistan treba da nauči lekciju. Ovaj film nije završen. Premijer Narendra Modi će im očitati lekciju”, rekao je indijskoj državnoj televiziji jedan čovjek na graničnom prelazu.

Prisutna je i grupa djece školskog uzrasta, a pojedini građani mašu zastavama. Postavljen je i transparent sa porukom "Nada za mir između Indije i Pakistana" i "Hvala, Imrah Kan", što se odnosi na pakistanskog premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije