Svijet

Ivanka Tramp koristila državni mejl kao privatni?

Ivanka Tramp koristila državni mejl kao privatni?
Foto: Tanjug/AP | Ivanka Tramp koristila državni mejl kao privatni?

VAŠINGTON - Kćerka predsjednika SAD Donalda Trampa i viša savjetnica u Bijeloj kući Ivanka Tramp poslala je stotine mejlova o poslovima vlade s ličnog mejl-naloga 2017. godine.

Mejlovi su poslati savjetnicima u Bijeloj kući, članovima kabineta i pomoćnicima Ivanke Tramp, a mnogi od njih krše pravila javnih zapisa, piše “Washington post”.

To otkriće uznemirilo je pojedine savjetnike Donalda Trampa, koji strahuju da je ta praksa Trampove ćerke slična onoj na koju se fokusirao tokom svoje kampanje 2016. godine, a koja se odnosila na Hilari Klinton i njenu upotrebu ličnih mejlova.

List navodi, pozivajući se na izvore upoznate sa problemom, i da su neki saradnici bili iznenađeni količinom ličnih Ivankinih mejlova, a ona je kazala da nije upoznata sa pojedinostima pravila. Iz kancelarije advokata i savjetnika za etiku Ivanke Tramp saopštili su da je ćerka predsjednika povremeno koristila svoju privatnu imejl-poštu prije nego što je upoznata sa pravilima, ali i da nijedna njena poruka nije sadržala povjerljive informacije.

"Prilikom prelaska u vladu, nakon što je dobila službeni mejl, gospođa Tramp ponekad je koristila svoj lični, gotovo uvijek za logistiku i raspored u vezi sa njezinom porodicom", navodi se u saopštenju i dodaje da je njena upotreba mejlova drugačija od Klintonove, koja je koristila privatan server za mejlove u njenoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije