Svijet

Pratite nas na Google news

Kurc poredio spasioce migranta sa krijumčarima ljudi

Kurc poredio spasioce migranta sa krijumčarima ljudi
Foto: N.N. | Kurc poredio spasioce migranta sa krijumčarima ljudi
Tanjug

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je privatne spasioce migranata iz Mediterana, uporedivši ih s krijumčarima ljudi.

"Ne može biti da par nevladinih organizacija minira jasan cilj šefova država i vlada 28 država Evrope. I to ne sa ciljem da spašavaju živote, već sa ciljem da zajedno sa krijumčarima migrante dovedu u centralnu Evropu", kazao je Kurc u intervjuu njemačkom "Frankfurter algemajne zontagscajtungu" (FAC).

Kurc je, s tim u vezi, imenovao brod "Akvarijus 2", kojim upravljaju Ljekari bez granica i SOS Mediteran.

"Ako bi libijski ili egipatski brodovi spasavali migrante iz mora, a ne evropski, onda se ne bi postavljala kompleksna pravna pitanja", podvukao je Kurc.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije