Svijet

Makron: Vlasti da razjasne kako Šekat nije zaustavljen ranije

Makron: Vlasti da razjasne kako Šekat nije zaustavljen ranije
Foto: Tanjug/AP | Makron: Vlasti da razjasne kako Šekat nije zaustavljen ranije

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da vlasti rade na tome da razjasne kako to da napadač iz Strazbura Šerif Šekat nije bio zaustavljen prije nego što je mogao da djeluje.

On se, naime, nalazio na spisku sumjivih radikalizovanih osoba francuske obavještajne službe prije nego što je u utorak ubio četiri osobe na božićnom vašaru, a ranio više njih. Policija je pokušala da ga uhapsi ranije tog dana, ali u tome nije uspjela, navodi AP.

Makron je kazao da Francuska treba da "nauči iz posljedica" bilo kakvog policijskog neuspjeha i da radi na "onome što bi se moglo poboljšati".

Nakon završetka samita EU u Briselu, Makron se uputio u Strazbur da oda poštu žrtvama napada i sretne se sa snagama bezbjednosti.

Božićni bazar u Strazburu danas je ponovo otvoren uz oštre mjere bezbjednosti, dan nakon što je policija ubila napadača koji je ubio tri i ranio 13 osoba nedaleko od božićnog bazara u Strazburu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane potvrdio je sinoć da je u akciji policije ubijen muškarac osumnjičen za napad na božćnom bazaru u Strazburu, preneo je AP.

On je dodao da su tri policajca naišla na njega na ulici i prepoznala ga kao osumnjičenog Šerifa Šekata.

Kada su pokušali da ga uhapse on se okrenuo i počeo da puca na njih na šta su policajci uzvratili i ubili ga.

Danas je preminula i četvta osoba ranjena u ovom napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije