Svijet

Migrant osumnjičen za ubistvo tinejdžerke u Njemačkoj

Migrant osumnjičen za ubistvo tinejdžerke u Njemačkoj
Foto: Ilustracija | Migrant osumnjičen za ubistvo tinejdžerke u Njemačkoj

BERLIN - Sedamnaestogodišnja djevojka ubijena je u njemačkom gradu Sankt Augustinu, a policija je uhapsila devetnaestogodišnjaka s dvojnim njemačkim i kenijskim državljanstvom, koji je priznao ubistvo djevojke.

Nestanak djevojke prijavili su njeni roditelji u petak u obližnjem Unkelu. Kako su rekli lokalnim medijima, kćerka im je rekla da ide da se nađe s prijateljicom u Bonu. Međutim, kako je otkrila policija, umjesto toga je otišla u obližnje sklonište za beskućnike i azilante, gdje je njemački Kenijac živio, prenosi "Deutsche Welle".

"Bild" je objavio i imena ubica - Brian S., koji je rođen u Keniji i došao u Njemačku kao dvogodišnjak, i Elma C., čije porijeklo se ne spominje.

Policija je krenula u potragu koristeći se psima tragačima, helikopterima i roniocima, da bi na kraju pronašla samo njenu odjeću i torbicu na obali jezera u blizini azilantskog centra. Na kraju su priveli osumnjičenog koji je nakon ispitivanja priznao istražiocima da ju je ubio i njeno tijelo ostavio u svom stančiću u tom skloništu.

"Optuženi je priznao da je izvršio nasilje nad njom. Stoga pretpostavljamo da se radi o namjernom ubistvu", rekao je državni tužilac u Bonu, Robin Fasbender za njemačku agenciju DPA.

Javno tužilaštvo je utvrdilo da su se ubica i ubijena našli u baru u Bonu prije nešto više od nedjelju dana. Do ubice su došli zahvaljujući dojavi na temelju njegovih objava na društvenim mrežama koje su uključivale njihove zajedničke fotografije. Ubica tvrdi da je s djevojkom otišao u sklonište, gdje su se posvađali nakon čega je on nasrnuo na nju.

"Svi smo šokirani ovdje. Naše misli su s porodicom i naša zastava je na pola koplja", rekao je gradonačelnik Gerhard Hauzen.

"Elma je bila vrlo stidljiva djevojka, uvijek nevjerovatno prijateljska i nasmijana", komentarisao je jedan prijatelj ubijene djevojke za "Bild".

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije