Svijet

Militant sa Balkana za kurdsku televiziju: Došao sam u Siriju zbog naroda i djece

Militant sa Balkana za kurdsku televiziju: Došao sam u Siriju zbog naroda i djece
Foto: Screenshot | Militant sa Balkana za kurdsku televiziju: Došao sam u Siriju zbog naroda i djece

BAGUZ - U toku oslobađanja posljednjih uporišta tzv. Islamske države, osim civila – žena i djece, međunarodnoj koaliciji i kurdskim snagama predao se određen broj militanata.

Među njima je i jedan porijeklom sa Balkana.

On je za "Kurdistan24" rekao da je porijeklom iz Srbije, međutim informacije upućuju da je riječ o Emiru Ališiću iz Sanskog Mosta, piše portal "Radio Slobodna Evropa", pozivajući se na podatke bezbjednosnih agencija Bosne i hercegovine.

Ovaj militant je u Baguzu za "Kurdistan24" rekao da je u Siriji već šest godina, te da se najprije pridružio teroristima Al Nusre.

"Pa da se pomogne narodu. Zbog naroda, djece, žena...", rekao je on kurdskim novinarima odgovarajući na pitanje zašto se pridružio militantima.

"RSE" piše da je ovaj militant u Siriji otišao 2013. godine iz sela Ošve kod Maglaja, te da mu se godinu dana kasnije pridružila i žena s djecom.

Međutim, portal navodi da nije poznato da li se ona i djeca sada nalaze među uhapšenima u Baguzu, te da je militant, za kojeg se tvrdi da je upravo Ališić, sa drugim teroristima Islamske države prevezen u neki od zatvora u Siriji.

(RSE)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije