Svijet

Nijemci zgroženi: Četiri muškarca nosila jagnje na ražnju pripremljeno za pečenje

Nijemci zgroženi: Četiri muškarca nosila jagnje na ražnju pripremljeno za pečenje
Foto: Unsplash | Njemci zgroženi: Četiri muškarca nosila jagnje na ražnju pripremljeno za pečenje

Policija u Nojnkirhenu u njemačkoj Saveznoj zemlji Zarland ovog je vikenda dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.

Lokalni mediji pišu kako su svjedoci zvali policiju i kazali kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama.

Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu.

U pozadini ovog snimka može se vidjeti i američka modna trgovina, pa je jasno gdje su se scene odvijale: "U centru Nojnkirha, tačnije na Hitenbergštrase.

Portparol policije je potvrdio da im je slučaj poznat.

"Policija je upoznata s video snimcima od vikenda. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isječaka pokazuju da je nabijena životinja ovca. Međutim, to još uvijek nije jasno", kazao je on.

Dodao je da je trenutačno upitno ima li incident uopšte kaznenopravni značaj jer prema Kaznenom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja te surovo i mučenje je zabranjeno zlostavljanje životinja. Na primjer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je dopušteno.

(GPMaljevac)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije