Svijet

Peskov otkriva zašto se s Putinom ne treba sukobljavati

Peskov otkriva zašto se s Putinom ne treba sukobljavati
Foto: BBC | Peskov otkriva zašto se s Putinom ne treba sukobljavati

MOSKVA - Ulaziti u sukob sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom je nevjerovatno teško: on svojim argumentima može momentalno da “potopi“ sagovornika koji griješi, rekao je portparol šefa ruske države Dmitrij Peskov na sastanku sa studentima ruskog univerziteta MGIMO.

"Što se tiče stručnog znanja, Putin je ispred svih. Nevjerovatno je teško ući u diskusiju s njim. Prostim jezikom — on momentalno gazi sagovornika, i to radi apsolutno argumentovano“, rekao je Peskov.

Govoreći o svom radu, predstavnik Kremlja je saopštio da se za praćenje različitih nijansi on konsultuje sa ekspertima, uključujući saradnike predsjedničke administracije. Prema njegovim riječima, da sve informacije drži u glavi „ne može nijedan čovjek, vjerovatno, osim Putina“. Peskov je priznao da se često o različitim pitanjima savjetuje sa Putinom.

On smatra da bi Putin mogao lako da se snađe i bez portparola.

“On toliko često razgovara sa medijima i sa ljudima, predstavnicima različitih profesija, da odlično sam prenosi svoje misli slušaocima“, objasnio je predstavnik Kremlja.

Međutim, ipak je potreban čovjek da operativno radi sa informacijama, naveo je on.

Peskov je uporedio svoj rad sa radom deminera.

“Najopasnije je iskriviti predsjednikove riječi, iskriviti smisao donijetih odluka. Čini mi se da ja to ne radim“, priznao je portparol.

(sputnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije