Svijet

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo
Foto: Tanjug/AP | Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo
Fena

PARIZ, - Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos u Parizu.

Filipe je kazao da će planirana poskupljenja, koja su izazvala nasilne proteste i trebala stupiti na snagu u januaru, biti suspendovana na šest mjeseci.

Filipe je izjavio da "nikakvi porezi nisu vrijedni ugrožavanja jedinstva naše zemlje".

Više od 100 ljudi je povrijeđeno u francuskoj prijestonici i 412 je uhapšeno tokom vikenda u vrijeme najtežih gradskih nemira u Francuskoj u posljednjim godinama, dok su deseci automobila zapaljeni, prenosi Asssociated Press.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

Rade

Upravo tako. A nasi nesposobni lopovi lazu,kradu otimaju,prijete i po potrebi ubijaju. A glupi narod ih 20 godina bira na izborima i slavi ih kao da su Bogovi. Balvana bi zivog zapalili u Franczskoj. Nas nardod je komplet srado ovaca.

gr

francuski narod je pokazao po ko zna koji put da je jak, zreo i da moze kontrolisati politicare pa ako treba i da ih kazne. Oni zasluzuju bolje politicare. ovo je nacin kako se mogu politicari urazumiti koji rade protiv svojih biraca i naroda u cjelini. Bravo francuzi

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije