Svijet

Policija ispalila suzavac na demonstrante u Parizu, privedeno 85 osoba

Policija ispalila suzavac na demonstrante u Parizu, privedeno 85 osoba
Foto: Tanjug/AP | Policija ispalila suzavac na demonstrante u Parizu, privedeno 85 osoba

PARIZ - Na današnjem protestu pokreta "Žuti prsluci" u Parizu došlo je do sukoba policije i demonstranata, a privedeno je 85 osoba, javlja AP.

Pariska policija saopštila je da je od 85 privedenih, njih 46 uhapšeno.

Agencija navodi da policija nije precizirala razloge zašto su ti ljudi privedeni.

Sukob policije i demonstranata je na kratko izbio na obodima uglavnom mirnog protesta u blizini Avenije Jelisejska polja, kada je policija ispalila suzavac na grupu demonstranata koja je počela da se pomjera ka susednim ulicama.

Na današnjem protestu u Parizu bilo je raspoređeno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila, nakon što je u prethodnim protestima došlo do nasilja.

Agencija je ranije izvjestila da je na početku protesta takođe došlo do manjeg sukoba između demonstranata i policije, pri čemu je policija na kratko upotrebila biber sprej, ali je taj sukob ubrzo okončan.

Kako je navedeno, hiljade demonstranata su se okupile u najširoj aveniji u Parizu u prisustvu velikog broja pripadnika policije i započeli šetnju ka Trijumfalnoj kapiji na kraju Avenije.

Današnji dan obilježava peti po redu vikend protesta pokreta "Žutih prsluka" koji je počeo sredinom novembra kada su protesti protiv uvođenja visokih taksi za gorivo ojačali u izražavanje nezadovoljstva prema vladi, navodi američka agencija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije