Svijet

Putin "oči u oči "sa 1.700 novinara

Putin "oči u oči "sa 1.700 novinara
Foto: Ilustracija/Arhiva | Putin "oči u oči "sa 1.7000 novinara

MOSKVA - Velika konferencija za novinare predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina biće održana danas u Moskvi, a za taj događaj akreditovano je više od 1.700 novinara, prenose ruski mediji.

Konferencija će početi u 10.00 časova po srednjoevropskom vremenu, a riječ je o 14. događaju u ovom formatu za koji vlada veliko interesovanje.

Akreditovani su novinari iz federalnih, regionalnih i stranih medija. Konferencija će biti održana u višefunkcionalnom Svjetskom trgovinskom centru.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je juče za NTV da se Putin tri dana pripremao za ovu konferenciju, ali da ona ne utiče na predsjednikove svakodnevne obaveze.

On je dodao da je cilj konferencije da se iskoristi maksimalno prisustvo medija kako bi do ljudi došao stav ruskog predsjednika i njegova ocjena situacija sa kojima se Rusija suočava.

Povod za prvu Putinovu konferenciju, 2001. godine, bio je veliki broj zahtjeva za intervju sa ruskim predsjednikom, prenosi TASS.

Najkraća konferencija bila je 2001. godine i trajala je jedan čas i 35 minuta, a najduža je održana 2008. godine - četiri časa i 40 minuta.

Na prvoj velikoj konferenciji, 2001. godine, bilo je akreditovano oko 500 novinara, a 2017. godine 1.640, što je bio rekordan broj.

Prve konferencije održavane su u Kremlju, a kasnije su zbog većeg broja mjesta prebačene u Svjetski trgovinski centar u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije