Svijet

Tramp okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu

Tramp okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu
Foto: Tanjug/AP | Tramp okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu

VAŠINGTON – Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činiće bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Deršovic, i Ken Star, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Bila Klintona.

U timu će biti i Pam Bondi, bivša državna tužiteljka Floride, izjavila je za Associsted Press osoba bliska Trampu koja je tražila da ostane anonimna jer nije bila ovlaštena da zvanično govori o toj temi.

Vodeće uloge Trampovom timu odbrane imaće pravni savjetnik Bijele kuće Pat Kipolone i Trampov lični advokat Džej Sekulov.

Uvrštavanjem u tim Deršovica i Stara, predsjednik se okrenuo  elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj istoriji.

Njihovo imenovanje daje predsjednikovom timu dodatno iskustvo u ustavnom pravu i u politici opoziva. Starova istraga Klintonove afere s bivšom stažisticom u Bijeloj kući Monikom Levinski pomogla je u pokretanju procesa Klintonovog opoziva, posljednjeg takvog slučaja pred američkim Kongresom, prenosi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije