Svijet

Ubio brata i njegovu porodicu, pa zapalio svoju kuću da prikrije zločin

Ubio brata i njegovu porodicu, pa zapalio svoju kuću da prikrije zločin
Foto: Ilustracija | Ubio brata i njegovu porodicu, pa zapalio svoju kuću da prikrije zločin

Pol Keneiro (51) optužen je za ubistvo mlađeg brata, bratove supruge i njihovo dvoje djece u Nju Džersiju.

On je optužen da ih je u ranim jutarnjim satima 20. novembra sve poubijao te zapalio njihovu kuću kako bi prikrio zločin. Nakon toga je zapalio i vlastiti dom, iako je u njemu tada bila njegova porodica, kako bi se činilo da neko namjerno želi da naškodi njihovim porodicama.

Njegova porodica uspjela je na vrijeme da izađe iz kuće i skloniti se na sigurno. Oko 5 ujutro po lokalnom vremenu Keneiro je naoružan nožem i pištoljem prišao bratovoj kući, vili vrijednoj 1,5 miliona dolara. Pred ulazom vile došlo je do svađe i okršaja te je tada Pol više puta pucao u brata, rečeno je iz lokalne policije.

Nakon toga je, prema optužnici, ušao u kuću, upucao i nožem izbo Dženifer, bratovu suprugu, te nožem zaklao njihovo dvoje djece od 11 i osam godina. Nakon što ih je sve ubio, uzeo je dokumente iz kuće i podmetnuo vatru u podrumu. Kako bi prikrio zločin, vratio se svojoj kući i benzinom polio dvospratnicu, i to dok je u njoj još spavala njegova porodica.

Ubrzo su došli vatrogasci, a Polova porodica uspjela je da na vrijeme izađe iz kuće.

Za to vrijeme, strašan požar gutao je vilu njegovog brata. Kad su vatrogasci stigli na mjesto požara i počeli da gase vatru, otkrili su tijela ubijenih. Policija je ubrzo otkrila ubicu.

Keneiro će u pritvoru čekati suđenje, a ako bude proglašen krivim, očekuje ga doživotna kazna zatvora. Motiv za ubistvo bio je, navodno, finansijske prirode.

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije