Fudbal

"Crveno-plavo veče" u Banjaluci: Počinje nova era, Borac dobija pola miliona maraka

"Crveno-plavo veče" u Banjaluci: Počinje nova era, Borac dobija pola miliona maraka
Foto: Velibor Tripić | "Crveno-plavo veče" u Banjaluci: Počinje nova era, Borac dobija pola miliona maraka

U Borcu se dešava pozitivna priča i mi smo došli to da podržimo. Počinje nova era banjalučkog kluba, kazao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH u na manifestaciji "Crveno-plavo veče" koja je održana u Banjaluci.

Ova manifestacija je samo jedan u nizu projekata za obezbjeđivanje sigurne budućnosti banjalučkog kluba a osim Dodika ovom događaju su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i potpredsjednici Nenad Bjeković i Marko Pantelić, sportski direktor FS Srbije Darko Kovačević i mnoge poznate javne ličnosti iz sportskog, kulturnog, javnog i političkog života Republike Srpske.

Dodik je rekao da je FK Borac najveći sportski brend RS, te da kao takav uvijek mora imati podršku.

"Mislim da ćemo uspjeti da Borac već u narednih godinu dana postavimo u orbitu kao jedan od najboljih klubova u BiH i da izbori  nastup na međunarodnoj sceni. Važno je da riješimo pitanje finansija i dogovorili smo se sa mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM. Sva ulaganja u klub biće u koordinaciji Grada Banjaluka i institucija RS", naveo je Dodik kojem je FK Borac poklonio zlatnu fudbalsku loptu.

Predsjednica RS koja je od Borca dobila Zlatnu plaketu kazala je da su svi na "Crveno-plavoj večeri" okupljeni oko istog cilja.

"Kao bivša predsjednica Vlade RS sam zadovoljna što sam zajedno sa svim ostalim predstavnicima vlasti uspijevali da riješimo sve probleme i nastavićemo da radimo na afirmaciji Borca", kazala je Cvijanovićeva.

Vico Zeljković, predsjednik Borca, kazao je da su teški dani banjalučkog kluba prošlost.

"Govorilo se o gašenju kluba ali smo uspjeli da klub povedemo u drugom smjeru. Dosta dugova iz prošlosti smo riješili i želimo da Borac vratimo na vrh jer tamo i pripada", kazao je Zeljković i dodao da je u u planu izgradnja još jednog pomoćnog terena.

Da Borac mora da igra elitni rang fudbala u BiH slaže se i Kokeza.

"Borac najveći brend u RS i najveći klub. Mora se što prije vratiti u Premijer ligu. Čast nam je što smo ovdje. FS Srbije će naći način i mogućnost da pomogne Borcu", rekao je Kokeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije