Fudbal

Arsić između Srbije i Njemačke

Arsić između Srbije i Njemačke
Foto: N.N. | Arsić između Srbije i Njemačke

Dobre igre i talenat fudbalera Borca Vladimira Arsića ne prolaze neopaženo pa se tako mladi defanzivac ponovo našao na spisku juniorske U-19 reprezentacije BiH, a ove zime bi mogao da napusti "crveno-plave" jer ima ponude iz Srbije i Njemačke.

Osamnaestogodišnji defanzivac igra dobro u omladinskoj ligi BiH, gdje je Borac trenutno peti na tabeli sa šest bodova manje od lidera Željezničara. Osim toga, trener seniorske ekipe Banjalučana Branislav Krunić pružio mu je priliku i u dva meča Kupa BiH ove sezone protiv Orašja (90 minuta) i Zvijezde 09 (13 minuta), ali, kako stvari stoje, on bi mogao da napusti klub bez ijednog odigranog meča u BHT Premijer ligi BiH. On je za "Nezavisne" kazao da ima ponude iz inostranstva te da mu je velika želja da se isproba u nekom jačem takmičenju.

"Velika mi je želja da odem u inostranstvo. Mislim da godine neće biti problem, zreo sam i želim da se oprobam u nekom jačem takmičenju. Imam ponude iz Srbije i Njemačke i postoji velika šansa da već ove zime napustim Borac. Razgovaraćemo i vidjećemo šta će se desiti", rekao je Arsić, koji se zatim osvrnuo na to da nije dobio priliku u bh. eliti:

"To nije pitanje za mene. Moje je da svaki dan naporno treniram, a ko će igrati - o tome odlučuje samo trener. Moj san je bio i biće da igram za prvi tim Borca. Igrao sam nekoliko Kup utakmica ove sezone, ali, nažalost, još nisam zaigrao u Premijer ligi".

Arsić nije želio da govori o imenima klubova koji su zainteresovani za njegove usluge, ali, kako saznajemo, jedan od njih je Crvena zvezda.

On će biti dio "zmajića" koji će na turniru u Sjevernoj Makedoniji od 12. do 19. novembra (kvalifikaciona Grupa 11 za Evropsko prvenstvo) odmjeriti snage protiv domaće selekcije, Luksemburga i Engleske.

"Ovo je za mene sigurno još jedan iskorak u karijeri. Standardan sam član reprezentativnih selekcija već godinu dana i to mi mnogo znači. U Sjevernoj Makedoniji nas očekuju teški protivnici, ali vjerujemo da možemo da prođemo dalje. U ekipi vlada sjajna atmosfera", kazao je Arsić, koji uživa veliko povjerenje selektora Slavena Muse.

Osim Arsića, na Musinom spisku se našao još jedan mladi fudbaler Borca Nikola Turanjanin, koji je prošlog mjeseca debitovao u U-19 selekciji BiH.

Prvu utakmicu BiH igra protiv Sjeverne Makedonije 13. novembra, tri dana kasnije rival je Luksemburg, a 19. će odmjeriti snage s Englezima. Okupljanje ekipe je danas.

Spisak "zmajića"

Slaven Musa, selektor U-19 reprezentacije BiH, pozvao je sljedeće igrače: Luku Kačavendu (Partizan), Belmina Dizdarevića (Sarajevo), Vladimira Arsića (Borac), Nikolu Turanjanina (Borac), Adriana Leona Barišića (Osijek), Vedada Radonju (Dinamo Z.), Andriju Drlju (Dinamo Z.), Ajdina Hasića (Dinamo Z.), Elvira Muminovića (Sion), Amara Dedića (Lifering), Melvina Bajrovića (Đurgarden), Mirzu Hasanbegovića (AIK Stokholm), Dala Varešanovića (Liverpul), Amara Kvakića (Kapfenberg), Silvija Ilinkovića (Rijeka), Vedada Kovača (Lasiter Soker), Belmina Dizdarevića (Sarajevo), Andreja Đokanovića (Sarajevo), Amara Jašarevića (Sarajevo), Kristijana Stanića (Zrinjski) i Madžida Šošića (Željezničar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije