Fudbal

Barbarez bez podrške FS RS

Barbarez bez podrške FS RS
Barbarez bez podrške FS RS

Sergej Barbarez ne može da bude selektor Bosne i Hercegovine jer je rušio institucije Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH, rekao je juče Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U Banjaluci je juče održana sjednica Izvršnog odbora FS RS, koja je bila svečanog, ali i radnog karaktera.

Najviše vremena na sastanku raspravljano je o prijedlogu zajedničkog akcionog plana FIFA i UEFA u vezi s postupkom eventualne revizije Statuta F/NS BiH, ali bilo je riječi o novom selektoru fudbalske reprezentacije BiH. Usvojen je zajednički zaključak da niko ko je učestvovao u akciji "Kodro, Bola i prijatelji" ne može biti dio stručnog štaba reprezentacije BiH. Dušan Bajević je otpao iz trke zbog obaveza u Grčkoj.

"Što se tiče izbora novog selektora A reprezentacije BiH glasaćemo za onoga koji od predloženih kandidata bude stvarno najbolji, ali to ne može biti Barbarez", dodao je Kovačević.

Na sjednici IO je istaknuto da se FS RS ponaša po standardima FIFA i UEFA, te da će njihovi predstavnici u organima F/NS BiH uvijek biti složni.

"Mi smo za promjenu Statuta F/NS BiH, ali one ne smiju zadirati u naša prava i ugrožavati ih. Protiv smo izmjena u dijelu koji se odnosi na jednog predsjednika", rekao je Kovačević.

Na sjednici je podnesen izvještaj finansijskog plana ovog saveza za period od 1. januara do 30. novembra 2009. Od planirang budžeta za 2009. od 650.000 konvertibilnih maraka, u 11 mjeseci ostvareno je 616.169 KM. Rashodi za 2009. su 594.464 KM (1. januar - 21. novembar), a planirano je 650.000 KM.

Predložen je i budžet za narednu godinu u kojem je planirano da u "kasu" FS RS uđe, a potom i izađe 650.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije