Fudbal

Borac dočekuje Slobodu: "Pobeda je jedini cilj"

Borac dočekuje Slobodu: "Pobeda je jedini cilj"
Foto: N.N. | Borac dočekuje Slobodu: "Pobeda je jedini cilj"

Ubjedljivu pobjedu na startu M:tel Premijer lige BiH fudbaleri Borca će imati priliku da ovjere sutra od 19 časova kada u okviru 2. kola dočekuju tuzlansku Slobodu. Zanimljiv duel nas očekuje i u Bijeljini, gdje će Radnik biti domaćin Željezničaru (17).

Banjalučani su bili ubjedljivi protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja i goste su ispratili sa šest golova u mreži, a ništa drugo osim tri boda "crveno-plavi" ne očekuju niti sutra.

"Očekuje nas mnogo teži posao nego protiv Mladosti u prvom kolu i toga smo svjesni. Pobeda je jedini cilj i u dobroj atmosferi čekamo ovaj duel. Nadam se da ćemo i ovog puta biti pravi i da ćemo posle dva kola imati maksimalnih šest bodova. Igraćemo maksimalno ozbiljno i borbeno kako bismo napravili još bolju atmosferu pred seriju derbija. Maksimalno se pripremamo cele nedelje, poštujemo i uvažavamo protivnika. Ponavljam, želimo pobedu i da sa maksimalnih šest bodova dočekamo naredne utakmice", rekao je Marko Jovanović, defanzivac ekipe sa Gradskog stadiona.

Vlado Jagodić, trener Borca, u ovom meču neće računati na Aleksandra Subića, koji je zaradio lakšu povredu protiv Mladosti, pa iskusni stručnjak ne želi da rizikuje s njim danas. Dodajmo i to da je danas potpisan novi ugovor sa Goranom Zakarićem, što je sigurno veliko pojačanje za Jagodića jer je vezisti u februaru naredne godine isticao ugovor.

"Sloboda je mnogo jača ekipa od Mladosti. Ipak, mi smo favoriti i tako ćemo se postaviti od početka. Uz dužno poštovanje svim premijerligašima, naročito Slobodi, gdje sam nekada radio, u ovom trenutku samo se mi pitamo. Ne mora to biti 6:0, bitno da bude pobjeda", kazao je Jagodić.

Ništa manje zanimljiv meč ne očekuje nas ni u Bijeljini, gdje će Radnik pod vođstvom trenera Slavka Petrovića dočekati Željezničar, koji ove sezone želi da prekine post bez trofeja. 

"Uvijek smo dobri protiv jakih rivala. Dodatni motiv nam je da ovjerimo bod iz Tuzle. Po mom mišljenju, uspjeh će biti i da osvojimo bod protiv Željezničara, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ih porazimo", kazao je Velibor Ðurić, kapiten Radnika.

Amar Osim, trener Željezničara, za zvaničnu stranicu kluba rekao je da dobro zna šta čeka njegovu ekipu u Bijeljini, te da je optimista.

"Malo nas je poremetila činjenica da ćemo igrati dan ranije (meč je trebalo da bude u subotu). Protivnik je nezgodan, pogotovo sa trenerom koji ih sad trenira, gdje se uvijek igra tvrdo, ne dešava se previše stvari. Protiv takvih ekipa je teško igrati, jer znaju šta mogu i znaju na koji žele ostvariti cilj", rekao je trener ekipe sa "Grbavice".

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije