Fudbal

Borac dugove plaća na rate

Borac dugove plaća na rate
Foto: N.N. | Borac dugove plaća na rate

FK Borac bez problema može da igra utakmicu 19. kola BHT Premijer lige BiH pošto je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba, istakao da su "crveno-plavi" postigli dogovor sa Slobodom iz Mrkonjić Grada i N/FS BiH.

Utakmica u Bijeljini protiv Radnika, koja je na programu u nedjelju od 14.30, ne bi se odigrala da Banjalučani nisu postigli dogovore s ove dvije strane. Borac je Slobodi dužan 24.600 KM na ime kompenzacije za treniranje za Predraga Zekanovića, dok su Savezu dužni 60.000 KM na ime kazni.

"Postigli smo dogovor sa Slobodom i N/FS BiH. Moram istaći da su u Slobodi bili izuzetno korektni i postigli smo sporazum o plaćanju na rate. N/FS BiH smo uplatili 10.000 KM, dok ćemo preostali iznos platiti u još pet rata", rekao je Zeljković.

Borac do 15. marta mora da reguliše dug od 57.280 KM (bivšim igračima i zaposlenima), dok su do petka u podne u Savez poslali očitovanje takođe na ime dugovanja prema bivšim igračima i zaposlenima u iznosu od 85.769 KM. Ukoliko Savez potvrdi ove dugove oni će na naplatu doći u aprilu. Na ime ovih dugova Banjalučani moraju da isplate skoro 150.000 KM kako bi priveli seznu kraju ili da postignu sporazume s potražiocima. Osim toga, Zeljković je istakao da je klub postigao dogovor sa Sutjeskom iz Foče zbog duga od 15.600 KM na ime kompenzacije za treniranje Vladana Danilovića, a isti pregovori ih očekuju i s Kozarom zbog Nemanje Trkulje.

Igor Janković, trener Borca, istakao je da je tim odradio dobar posao na pripremama, ali da tako mora nastaviti i u prvenstvu.

"Želimo pobjedom ući u prvenstvo. I Radnik i mi smo pod pritiskom, međutim, pokušali smo rasteretiti igrače kako bi došli do pozitivnog rezultata, odnosno pobjede", optimista je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije