Fudbal

Borac i Leotar u nedjelju počinju borbu za titulu

Borac i Leotar u nedjelju počinju borbu za titulu
Foto: N.N. | Borac i Leotar u nedjelju počinju borbu za titulu

Košarkaši banjalučkog Borca i trebinjskog Leotara boriće se za titulu prvaka RS i plasman u bh. ligu.

Borac je u trećoj, odlučujućoj, utakmici polufinala pobijedio Budućnost BN 93:48.

"Iskusniji smo od Budućnosti, koja je prvi put stigla do plej – ofa.- To što smo drugu utakmicu izgubili bio je dobar šamar i dobro je što se desio tada a ne u odlučujućoj utakmici. Sada smo ozbiljnije pristupili meču, timski smo odigrali i napad i odbranu i bilo je lijepo i igrati i gledati", rekao je Peđa Lončar, koji je u srijedu sa 15 poena bio prvi strijelac Borca.

Arsenije Vučković je upisao 13 poena, Dragan Tubak 11 poena i 12 skokova, a jedini sa dvocifrenim učinkom u Budućnosti bio je Miljan Šarić (11).

Vremena za odmor nema, jer finalna serija, koja se igra na tri dobijene utakmice, počinje u nedjelju  u Banjaluci u 19 časova.

"Idemo na titulu, ali idemo korak po korak. Kvalitet treba dokazati na terenu. Njihova prednost je Dejan Šakotić, a naša duža klupa. Imamo 12 igrača koji mogu da igraju cijeli meč i možemo da budemo agresivniji u odbrani. Veliko iskustvo Marka Šćekića nam mnogo znači, on i Tubak su dva najjača centra u ligi", dodao je Lončar.

Leotar, predvođen Šakotićem (30 poena) i Srđanom Damjanovićem (18), savladao je u majstorici Sokolac sa 103:75. Najbolji u Sokocu bili su Nemanja Pečenica sa 25 poena i Miljan Marković sa 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije