Fudbal

Borac je u Evropi

Borac je u Evropi
Foto: N.N. | Borac je u Evropi

Odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH, kojom je BHT Premijer liga BiH prekinuta i trenutno stanje na tabeli proglašeno konačnim, postalo je jasno da će Borac nakon osam godina ponovo izaći na međunarodnu scenu i to u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Vico Zeljković, predsjednik Borca, rekao je da je svima krivo što se prvenstvo nije završilo na zelenom tepihu.

“Želja je bila da kraj bude na terenu i ovo je jako teška odluka. Ova odluka nam ide u prilog i prihvatamo je kao što smo i ranije kad su bile protiv nas. Imamo dobar put da dalje razvijamo klub prije svega infrastrukturu. Igrama smo zaslužili da idemo u Evropu. Nastavićemo da radimo kao i do sada i da klub bude u borbi za trofeje. Želimo u budućnosti titulu i kup. Klub iz godine u godinu mora da raste”, kazao je Zeljković.

Dodao je da je ove godine uspjeh što su izašli u Evropu, te da žele da se predstave u što boljem svjetlu.

Vlado Jagodić, trener, čestitao je igračima, upravi i prethodniku na ovom uspjehu.

“Borac treba da igra Evropu svake godine. Borac mora da se postavi na mjesto koje mu i pripada u bh fudbalu. Odluka da se završi prvenstvo je ispravna”, rekao je Jagodić.

Posljednji nastup na međunarodnoj sceni fudbaleri Borca imali su 2012, kada su igrali kvalifikacije za Ligu Evrope i tada su u dvomeču eliminisani od Čelika iz Nikšića. U tom dvomeču susret u Banjaluci završen je 2:2, dok je u Crnoj Gori bilo 1:1 pa je Čelik prošao dalje zbog više golova u gostima.

Dodajemo i to da su fudbaleri Borca dana odradili posljednji trening i u četvrtak im počinje nova pauza pošto nema završetka šampionata.

Pauza ne vrijedi za sve pošto će nekoliko mlađih igrača i fudbaleri koji su u proteklom periodu imali problema sa povredama raditi još desetak dana.

Jagodić je zakazao prozivku za 22. juni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije