Fudbal

Borac odbio 250.000 € za Danilovića

Borac odbio 250.000 € za Danilovića
Foto: N.N. | Borac odbio 250.000 € za Danilovića

Fudbaler Borca Vladan Danilović gotovo sigurno napušta Gradski stadion, a Belgija, Danska ili Grčka moguće su destinacije za talentovanog vezistu. Iz Platonove ulice su već odbili nekoliko ponuda, a saznajemo da je, između ostalog, negativan odgovor otišao u Slovačku, iako je ponuda bila teška 250.000 evra.

Danilović je među Banjalučane došao u ljeto 2016. iz Sutjeske iz Foče i prema Transfermarkt.de, vezista koji je nedavno napunio 19 godina vrijedi 350.000 evropskih novčanica. Već skoro godinu dana ga povezuju s odlaskom iz Borca, ali su čelnici ovog kluba odbijali ponude koje ne zadovoljavaju njihove apetite. Tako je nedavno odbijen i klub iz Slovačke koji je ponudio skoro pola miliona KM. To ne znači da Danilović ostaje. Mnogi su skloni reći da odlazi 100 odsto, a pregovori Borca i zainteresovanih klubova uveliko traju. Žele ga i u Španiji, ali čini se da je najviše zagrizao AEK iz Atine.

Sa Gradskog stadiona niko ne želi da priča o imenima klubova koji žele Danilovića i ističu da će sve biti poznato kada padne konačan dogovor. Iz svega toga je jasno da ponuda za vezistu mora biti veća od one iz Slovačke da bi popularni Žuti spakovao kofere.

Da cijela priča u vezi s odlaskom Danilovića u ovom prelaznom roku ima temelja govori i to da je Borac dogovorio saradnju sa Aleksandrom Popovićem, koji dolazi iz Rudar Prijedora. On bi trebalo da zamijeni Danilovića, ima 21 godinu pa ujedno može da bude i zalog za budućnost.

Marko Maksimović, sportski direktor Borca, nije mnogo želio da priča o odlasku fudbalera rođenog u Foči, ali ističe da je upravo zbog toga angažovan vezista "rudara".

"Radi se o mladom igraču koji dobro poznaje ligu i može mnogo da napreduje. Istina, Danilović nije još otišao, ali smo željeli da se osiguramo. Danilović je vrlo blizu odlaska i klub je spreman za to", rekao je Maksimović, koji nije isključio angažovanje još igrača ovog ljeta.

Podsjetimo, Borac u sezoni pred nama igra Prvu ligu RS zato što zbog dugova nije dobio licencu za BHT Premijer ligu BiH. Igrački kadar je mnogo izmijenjen pa su između ostalog došli Saša Kajkut, Đorđe Ćosić, Milan Šikanjić, Nikola Mazić, Nikola Mojović, Demir Jakupović, Igor Aničić... Platonovu ulicu su napustili: Mladen Veselinović, Predrag Zekanović, Nemanja Janičić, Petar Ilić, Branko Ojdanić, Bojan Puzigaća, Goran Vukliš, Mahir Karić...

U subotu sa Kozarom

Dok čelnici Borca rade na angažovanju i prodaji igrača, pred početak sezone fudbaleri vrijedno treniraju. U subotu ih očekuje kontrolni meč sa Kozarom iz Gradiške u polufinalu 6. memorijalnog turnira "Drago Kovačević", koji se igra na stadionu Jedinstva u Žeravici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije