Fudbal

"Dan fudbala" u Banjaluci: Milutinoviću nagrada "Miljan Miljanić"

"Dan fudbala" u Banjaluci: Milutinoviću nagrada "Miljan Miljanić"
Foto: Mondo | "Dan fudbala" u Banjaluci: Milutinoviću nagrada "Miljan Miljanić"

Legendarni fudbalski trener Velibor - Bora Milutinović i Fudbalski savez Srbije (FSS), koji je prošle godine proslavio 100 godina postojanja, dobitnici su nagrade "Miljan Miljanić" na manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci. Nagradu za najboljeg fudbalera RS dobio je vezista Borca Stojan Vranješ.

Organizator manifestacije FS RS je podijelio nagrade pojedincima i kolektivima. Veliku pažnju privukla je internacionalna zlatna povelja "Miljan Miljanić", koja je otišla u ruke Milutinovića i FSS. Legendarni trener je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na svjetskim prvenstvima, što do sada više nikome nije pošlo za rukom.

On je na mundijalima vodio Meksiko (1986) Kostariku (1990), SAD (1994), Nigeriju (1998) i Kinu (2002). Sa svim selekcijama, osim Kine, uspijevao je da se plasira u drugu fazu svjetskih šampionata. Dodajmo i to da je nagradu u ime FSS primio predsjednik Slaviša Kokeza.

Za najboljeg fudbalera u 2019. izabran je Vranješ, kapiten Borca, koji je jedan od nosilaca igre "crveno-plavih", koji ove sezone igraju odlično u BHT Premijer ligi BiH. Njemu je sasvim zasluženo pripala nagrada koja nosi ime "Velimir Sombolac".

Podijeljeno je još dosta priznanja, među kojima je nagrada za trenera godine koja nosi naziv "Ilija Miljuš" i otišla je u ruke Branislava Krunića, trenera Borca. Nagrada za najperspektivnijeg igrača RS "Srđan Kačar" otišla je u ruke fudbalera bijeljinskog Radnika Vladimira Bradonjića. Nagradu "Dr Milan Jelić" za životno djelo pripala je Miloradu O. Laletu, potpredsjedniku FS RS, a ambasador fudbala RS je Mladen Krstajić, nekadašnji selektor Srbije i bivši predsjednik Radnika.

Nagrada za najboljeg fudbalskog radnika "Ilija Pantelić" pripala je Miloradu Subiću, direktoru FK Tekstilac. Dražen Marić iz Bijeljine dobio je nagradu za najboljeg sudiju, Sofija Krajšumović (Radnik Bijeljina) je najbolja fudbalerka, a Dejan Pavlović (KMF Policajac) najbolji igrač malog fudbala. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, dobio je specijalnu nagradu za podršku sportu.

Podijeljene su i zlatne plakete FS RS koje su pripale Zvezdanu Terziću, generalnom direktoru FK Crvena zvezda, Miloradu Vučeliću, predsjedniku FK Partizan, Vojislavu Gajiću, predsjedniku FK Vojvodina, te fudbalskom stručnjaku Zoranu Smilesku i Darku Milunoviću, predsjedniku FK Rudar Prijedor. Nagrada za humanitarni rad u fudbalu pripala je Vladi Đajiću, direktoru UKC RS i predsjedniku Fondacije "Djeca nam se rađala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije